RELAXAR EL SISTEMA NERVIÒS

EL SISTEMA NERVIÓS

El sistema nerviós central (SNC) controla totes les nostres funcions corporals. 

Està constituït per l’encèfal, ubicat dins de la cavitat cranial i la medul·la espinal, la qual es troba dins del canal vertebral.

Aquest es divideix en el sistema nerviós simpàtic, que és responsable de la lluita o fugida, com a resposta a un impuls  i el sistema nerviós parasimpàtic, encarregat de que el cos descansi i  dugui a terme les funcions necessàries.

QUAN S’ALTERA EL SISTEMA NERVIÓS? COM ENS AFECTA?

En èpoques en que els esdeveniments ens sobrepassen, d’estrès o cansament, el nostre Sistema Nerviós s’altera.  Això comporta certa inquietud, ens amoïnem excessivament pels detalls, patir problemes digestius, d’ansietat, tensió muscular, el son irregular. Sovint no tenim prou temps i l’alimentació es torna irregular, resulta fàcil picar entre hores… També estem més sensibles l’entorn i irritables, fins i tot, potser costa gaudir dels bons moments.

TÈCNIQUES QUE AJUDEN A CALMAR EL SISTEMA NERVIÓS

Des de la meva experiència professional, puc dir que el SHIATSU i el IOGA NIDRA, són dues tècniques excel·lents.

Aprendre tècniques de RELAXACIÓ i RESPIRACIÓ. L’esport adient, una bona alimentació, dedicar-se temps…

EL SHIATSU – PER RECUPERAR L‘EQUILIBRI I MILLORAR L’ESTÍL DE VIDA

El shiatsu estimula la capacitat que té el nostre organisme de recuperació, equilibri i benestar.

Aquesta tècnica manual, estimula profundament el sistema nerviós parasimpàtic (normalment, debilitat), i equilibra el sistema nerviós simpàtic (habitualment, sobre estimulat).

Tots dos sistemes formen part del sistema nerviós autònom, que és el que regula les funcions involuntàries del nostre organisme. Així doncs, amb el tractament de shiatsu aconseguim un descans profund i reparador, estimula la circulació, digestió, eliminació, enforteix el sistema immune i calma el dolor. S’ incrementa el benestar, asserena la ment i aporta alegria i vitalitat.

*per saber més, pots mirar l’apartat de shiatsu.

Deja un comentario